Luxe vakantiebungalow Roggebos 2® gehele jaar te huur
Luxus Ferienhaus Roggebos 2® ganzjährig zu mieten / Luxury holiday bungalow Roggebos® open all yearRoggebos 2
4328 PM Burgh-Haamstede, Gemeente Schouwen-Duiveland, Provincie Zeeland / NL

  Nederlands   Deutsch


   E-mail Fam. van der Graaff       (+31) (0)6 237 59012
klikt u op de foto's om te vergroten
Bitte klicken zum Öffnen der Großbildansicht


huurprijs, inclusief gebruik kinderledikant met verstelbare bedbodem en opvouwbaar kinderbed

klikt u op de foto's om te vergroten
Bitte klicken zum Öffnen der Großbildansicht
huurprijs, inclusief gebruik kinderskelter (3 - 6 jaar, maximum. 35 kg.) en bolderkar huurprijs inclusief gebruik twee dames-, een heren- en een unisex/retro-bakkerfiets huurprijs inclusief gebruik twee dames-, een heren- en een unisex/retro-bakkerfiets Miele® wasmachine en wasdroger

klikt u op de foto's om te vergroten
Bitte klicken zum Öffnen der Großbildansicht


Duscholux douchecabine met thermostaatkraan en opklapbaar zitje lig-/zitbad met thermostaatkraan 2de toilet in badkamer gastentoilet

plattegrond benedenverdieping woning plattegrond bovenverdieping/zolder van 40 m² woonoppervlak met vier vaste bedden plattegrond woning en terras

plattegrond Roggebos 2, benedenverdieping, bovenverdieping/zolder, garage, oprit en terras op het Zuiden

winter 90-er jaren


Moderne volledig centraal verwarmde semi-bungalow goed geïsoleerd met CV/combiketel en HR++ ramen, dus ook een prima keuze tijdens het voorjaar-/herfst- en winterseizoen.
Gedurende het voorjaar, zomer en najaar zult zeker plezier hebben van de horren bij de tuindeuren en op veel ramen.geen huisdieren niet roken in woning en garageIn 20 minuten wandelt u over een - van de rijweg gescheiden - looppad over de Hogeweg naar het mooie Zeeuwse ringdorp Burgh.

het Zeeuwse ringdorp Burgh

Het duindorp Burgh, oorspronkelijk daterend uit de 13de eeuw, is voorzien van een gelukkig nog grotendeels onaangetaste klassieke structuur uit de 17de eeuwse Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met protestantse Renaissance Kruiskerk trots in het midden met fraaie huizen rondom in een ring, begin van de dreef of (slot-)laan naar slot Crayestein. Nu de monumentale Boerderij Kraayenstein gebouwd op de fundamenten van het in 1890 helaas afgebroken kasteeltje van de Burghse ambachtsheer. De afbraak van het Burghse kasteeltje is waarschijnlijk te laat of niet opgemerkt door de laat 19de eeuwse grote voorvechter voor het behoud van cultuur-/historisch onroerend goed Jhr. Mr. Victor de Stuers.

De Burghse kerk gebouwd in de jaren 1671 - 1674, de eerste & enige Protestantse 17de eeuwse nieuwbouwkerk op het eiland Schouwen-Duiveland, is grotendeels te danken aan zijn vooruitstrevende ambachtsheer (en vooraanstaand Zeeuws bestuurder) Mr. Pieter de Huybert. De toren van de Burghse Kerk - sinds begin 19de eeuw vanwege strategisch- en onderhoudstechnische redenen in eigendom van de locale overheid - is in 2011 zorgvuldig gerestaureerd.

Twee ambachtelijke bakkerijen, een slager en een groenteboer zijn gelocaliseerd in Burgh, namelijk het zeker historisch-nostalgisch verantwoorde Anton Pieck-achtige "Inde Soete - Suikerbol" (tel. 0111-651321) in de Burghse Ring, Sonnemans, Slagerij / Worstmakerij Floresteijn en last-but-not-least Groenten en Fruit specialiteiten aan het begin van de Burghse weg richting Haamstede. Wat verderop bevindt zich een grote supermarkt in de geheel nieuw op- en verbouwde voormalige remise van de RTM - destijds voorzien van een watertoren voor de stoomlocomotief - en tot kort na de overstromingsramp van 1953 het eindpunt van de stoomtram Zijpe van/en naar Burgh. Aan de Vertonsweg 3 (via Moolweg, zijweg van de Burghseweg tussen Burgh en Haamstede) bevindt zich op Camping Eldorado van Fam. Fonteijne een zaak voor groenten, aardappelen en fruit.

Met het belendende dorp Haamstede bestond tot ver in de 20ste eeuw een gezonde rivaliteit. Nu vormen beide dorpen het fraaie tweeling-dorp Burgh-Haamstede, onderdeel van de ca. 30.000 hectare grootte eilandelijke Gemeente Schouwen-Duiveland.

. Klik hier voor een fraai staaltje van de Zeeuws-Burghse "tongval" in een zeer bekende eeuwenoude parabel, zoals in 1870 opgetekend door de Hoofdonderwijzer van de toenmalige Burghse "lagere"-school, nu een dorpsmuseum met een breed gamma aan aandachtsgebieden.

Klikt u hier voor een gedetailleerde routeplanner
adres / postcode van bestemming is Roggebos 2, 4328 PM

rode punt is locatie van vakantiebungalow Roggebos in Burgh-Haamstede

  Vakantiewoning Roggebos 2, 4328 PM Burgh-Haamstede op Schouwen-Duiveland / Zeeland / NL  
   het Roggebos is een doodlopende zijweg van de Hogeweg tussen het dubbel-dorp Burgh-Haamstede en het zuidelijk gelegen strand van Westenschouwen  


Routenplaner kostenlos


>>>Ferienhaus Roggebos 2, 4328 PM Burgh-Haamstede / Detailkarte öffnen

Voor meer informatie over het Zeeuwse weer (door de ZW-ligging van de Kop van Schouwen veelal beter dan elders in Nederland), klikt u:

Meteo Zeeland


Klikt u a.u.b. op de fotos van het momument bij het Zeeuwse Burghsluis om te vergroten

Oosterschelde 2015

Burghsluis 1989

Burghsluis, aan de rand van de calamiteuze Burgh- & Westlandpolder. Na de rampzalige gebeurtenissen in de 16de eeuw buitengaats helaas nooit meer ingepolderd. Op de voorgrond op een restant van een oude zeedijk, een heel mooi en indrukwekkend & tijdloos monument van de hand van de Burghse kunstenares Jkvr. "Miems" van Citters, dochter van de laatste Burgemeester van de zelfstandige Schouwse Gemeente Burgh Jhr. Albert van Citters, voorstellend "en profiel" reddingboot-schipper v.d. Klooster met zuidwester. Op deze locatie was zijn reddingsboot gestationeerd. Burghsluis is makkelijk aan te fietsen (ca. 10 minuten) van vakantiebungalow Roggebos 2®


sinds het 40-jarig regeringsjubileum van Koning Wilhelmina in 1938, vlag van het dorp Burgh

Vuurtoren in Nieuw-Haamstede, Februari 2017


E-mail Fam. van der Graaff